5 sfaturi pentru mutari de mobila
Aveţi o canapea de 3 locuri din piele şi cântăreşte peste o sută de kilograme? Vreţi să o mutaţi dintr-un loc în altul fără să vă rupeţi spatele? Fără să ştiţi sunteţi capabil să o mutaţi singur dintr-o parte a camerei în cealaltă, sigur şi eficent, fără a ajunge la spital cu dureri de spate. Cum faceţi? Vă voi învăţa cinci manevre care să vă ajute în mutari de mobila şi să vă păstraţi sănătatea integră:
1. În mutari de mobila este bine să împingeţi şi să nu ridicaţi mobilierul greu.
Doar corpurile mici de mobilă pot fi ridicate, în rest tot mobilierul trebuie mutat prin împingere. Oamenii, în general, nu stiu cum să ridice corect mobilierul greu şi chiar dacă se aleg cu o cameră goală se mai aleg şi cu o durere serioasă de spate. Dacă doriţi să nu zgâriaţi parchetul şi ţineţi morţis să luaţi mobilierul pe sus vă sfătuiesc să vă folosiţi picioarele la ridicare, nu mâinile sau umerii şi ţineţi spatele drept.
2. Folosiţi trusa de scule sau materiale ajutătoare pentru mutari de mobila:
Încercaţi să puneţi sub picioarele canapelei niste cârpe sau cartoane care să faciliteze alunecarea ei pe gresie sau parchet fără a provoca nicio zgârietură. În cazul în care canapeaua se află pe un covor încercaţi să puneţi sub picioarele ei niste bucăţi de folie şi o să aveţi o surpriză la cât de usor puteţi să o împingeţi. Multe canapele şi corpuri grele de mobilier sunt astfel construite pentru a fi demontate cu uşurinţă doar cu o singură şurubelniţă sau cheie fixă. Demontatul in mutari de mobila reprezintă cea mai bună idee dar necesită un anumit timp pierdut.
3. Folosiţi un cărucior de marfă:
De departe este cea mai bună soluţie dintre toate. Ca puncte negative ar fi preţul plătit pe un asemenea cărucior şi faptul că necesită minim 2 oameni la manipulare. Firmele de transport mobila Bucuresti deţin asemenea cărucioare în dotare.
4. Împingeţi sau trageţi:
De cele mai multe ori pare mai natural să împingeţi un corp de mobila dar este mai practic şi mai uşor dacă trageţi corpul respectiv. Puneţi mâinile de o parte şi de alta a corpului şi încercaţi să trageţi mobilierul spre voi şi în acelaşi timp încercaţi să îl şi ridicaţi uşor.
5. Goliţi tot inainte de transport:
Mulţi oameni uită să golească biblioteca de rafturi sau de haine şi încearcă să o mute direct. Luaţi-vă timp şi goliţi totul, ajută foarte mult. Nu doar că se uşurează mobila dar şi previne scăparea rafturilor şi a poliţelor provocând alte accidente.