Când te ocupi singur de ambalarea cutiilor, într-un transport local ori mutări în altă ţară, e important ca împachetarea să fie efectuată corect, ca obiectele tale să ajungă în siguranţă la destinaţie. Salvezi nişte bani îndeplinind corect această sarcină. Când ambalarea şi manipularea au fost efectuate de tine, majoritatea firmelor care se ocupă cu transport marfă nu te despăgubesc dacă marfa e deteriorată în timpul transportului. E indicat ca obiectele fragile si marfa delicată să fie ambalate şi cărate de firma de transport.
Marfa Ambalată Ideal
Cutia optimă de marfă
– este impotant să alegeţi mărimea şi rezistenţa potrivite la cutiile de împachetat marfa.
Sfaturi
Cu toate că poţi face rost, cu uşurinţă, de cutii de marfă de pe la vecini sau de pe oriunde, acestea nu sunt întodeauna potrivite în transport marfă. Nu te zgârci şi cumpără din supermarket cutii potrivite lucrurilor tale. Eventual cutiile care ţi-au picat uşor la îndemână foloseşte-le la obiecte uşoare. Marfa grea şi problematică trebuie protejată în cutii cât mai compacte. Nu-ţi inghesui toată marfa într-o cutie mare. Foloseşte cutii mici la cărţi să le transporţi cu uşurinţă. Încearcă să te rezumi la o greutate maximă de 15 kg per cutie. Când marfa presupune şi haine pretenţioase, ideal ar fi să aveţi un stander de îmbrăcăminte. Economisiţi spaţiu aşezând încălţămintea pe fundul cutiilor de marfă.
Prevenirea şocurilor
– întodeauna să aveţi grijă să lăsaţi destul spaţiu în cutia de marfă în vederea amortizării adecvate
Sfaturi
Nu te zgârci la cartoane şi folie cu bule! La transportul mai multor obiecte în aceeaşi cutie de marfă, împacheteaza fiecare obiect în parte să reduceţi şocurile. Foloseşte separatoare din carton să te asiguri că obiectele nu se vor ciocni între ele. La aşezarea mărfii în cutii, obiectele grele se vor pune jos, marfa semi-grea se va pune la mijloc şi cele uşoare deasupra. Pune carton între fiecare strat şi între fiecare obiect. Prevenirea şocurilor se face folosind ziare, folie cu bule, paturi, prosoape, cartoane şi perne. Nu folsiţi ziare la porţelanuri deoarece se pot păta cu cerneală. Aşezaţi farfuriile şi paharele pe verticală. Dupa ce ai aşezat marfa în cutie, zdruncina cutia să vezi dacă marfa stă nemişcată. Sortează-ţi cutiile care vor călătorii în spate, fată, sus ori jos.
Etichetarea mărfii
– găsiţi imediat ce vreţi să căutaţi
Sfaturi
Vrei să-ţi fie uşor să găseşti ce ai nevoie când despachetezi marfa? Etichetează cutiile în funcţie de conţinutul de marfă din ele (bucătărie, sufragerie, etc.). Scrie pe fiecare cutie numele şi adresa de destinaţie.
Firma noastră te poate ajuta în orice transport marfă Bucureşti. Răsfoieşte site-ul nostru şi află informaţii utile ca să-ti faci transportul un succes.